søndag 3. april 2011

Human Etisk forbund

Vi har valgt å ha en humanistisk vigsel, føler det passer oss veldig bra.
I fra Human Etisk forbund sin side står så dette skrevet:


Hva er Humanistisk vigsel?
Inngåelse av Humanistisk vigsel bekrefter den juridiske og etiske avtalen paret inngår med hverandre og med samfunnet. Det gjøres i en vakker og stemningsfull seremoni som både feirer og bekrefter at to mennesker har valgt hverandre. Seremonien er knyttet til livssynshumanismen og er dermed ikke livssynsnøytral. Utgangspunktet er paret selv og de humanistiske verdier de ønsker å bygge sitt samliv på - kjærlighet, likeverd, gjensidig respekt og toleranse.

Om seremonien
Seremonien er et medlemstilbud. Human-Etisk Forbunds hovedstyre har vedtatt retningslinjer for hvordan seremonien skal gjennomføres, og seremonien utformes i samarbeid mellom vigsler og par innenfor disse rammene. Seremonien kan foregå på ulike steder - gjerne på et sted eller i et egnet lokale som paret har et personlig forhold til. Høydepunktet i seremonien er en personlig tale til paret og vigselserklæringen. Annet innhold kan være dikt, musikk og kulturinnslag. Alle innslag i seremonien skal ha en humanistisk profil, uten tilknytning til andre livssyn. Seremonien skal være verdig og høytidelig.

Vi har hatt tidligere i år besøk av vigsleren vår, det ble en kjempetrivelig samtale. Vi har nå 18 spørsmål som vi må svare, helst hver for oss, slik at hun har mer grunnlag til talen som hun skal skrive til oss. Blir veldig spennende å høre hva hun ender opp med.

Jeg har aldri vært i ett Human Etisk bryllup, men får jo oppleve det måneden før da jeg skal være forlover til Ann-Sissel. For de har, som oss, valgt Human Etisk bryllup.
 I innlegget i går glemte jeg å skrive det at visst det er noen av våre gjester som er allergiske mot noen matvarer, så vær så snill å gi oss beskjed i forkant, slik at vi kan ordne noe som passer dere.

1 kommentar:

  1. Humanetisk vielse er helt fantastisk flott. Med fokus på paret, kjærligheten og livet! Gled dere!

    Du vet at vår vielse ligger på youtube? Det var en helt fantastisk sermoni!

    Lykke til videre med planleggingen!!! ;)

    SvarSlett